Hvordan takle flyskrekk og fly uten bekymring over hele verden…

Sommer er ferietid og for mange betyr det reise, avslapping, eventyr og spenning. Dessverre er det noen av oss som får litt for mye spenning. Flyskrekk er nemlig et relativt vanlig angst fenomen!

flyskrekk

Med interesse for angst og nærliggende temaer, og som ivrig student av Neuro Lingvistisk Programmering (NLP), så vet jeg en ting og to om dette emnet. Likevel, jeg har nylig lært at frykten for å fly kan fikses mye enklere enn jeg først antok. Jeg har fått spørsmål spesifikt om tips mot flyskrekk, og kan berolige med at dette er noe du helt klart kan bli kvitt.

Se for deg at du må sette deg på et passasjerfly i kveld for å rekke et jobb møte. Eller at noen har gitt deg gratis ferietur til Hellas og flyet går i morgen. Tanken på å måtte fly, gjør den deg helt vettskremt? Da er du i godt selskap, for det er mange som er redd for å fly, blant andre kronprinsesse Mette Marit som kurerte seg ved hjelp av meditasjon. Men ikke bekymre deg, flyskrekk er et svært vanlig problem som kan fikses ganske så enkelt. Først, her er noen flyskrekk råd:

Seks flyskrekk råd…

Jeg fikk nylig følgende råd av en kar som har erfaring rundt dette med angst for å fly og jeg enig i at dette er gode flyskrekk tips:

1. Gå ombord på flyet med kunnskap:

Angst nærer seg av uvitenhet. En stor del av flyskrekken kommer på grunn av vår mangel på kunnskap om de ulike kontrollmekanismer av flyet. En rekke spørsmål kan dukke opp slik som:

«Hva om flyet mister motorkraften midt i løse luften?»

«Hva om flydøren plutselig åpner seg?»

For å umiddelbart berolige deg på akkurat disse 2 spørsmålene skal du vite at en flydør er umulig å åpne, av den enkle grunn at trykket inne i skroget er mye høyere enn trykket utenfor. Og selv om flyet mister motorkraft så er det en masse backup strøm tilgjengelig som kan overta for motoren. Ser du, hvis du er utstyrt med kunnskap kan det betydelig redusere din flyskrekk.

2. Velg riktig sete:

Med mindre du flyr business class, vil setet du tildeles ikke tilby veldig mye plass for beina. Og for folk som er redd for å fly vil følelsen av å være i et lukket rom gjøre vondt verre. Et tips er å plukke et sete på fremste eller bakerste rad, der man ofte har litt mer romfølelse enn midt i flyet ved vinduplass. Et sete i midtgangen er også bra, da det kan gi deg følelsen av ekstra plass.

3. Forvent turbulens:

Det største marerittet for en som lider av fryktelig flyskrekk er turbulens i lufta. Da skal du huske at flyene ikke krasjer på grunn av at man humper opp og ned som i «Hompetitten» av Alf Prøysen. Det er helt normalt og vanligvis advarer piloten deg på forhånd om luft-turbulens.

4. Forvent ukjente lyder:

Mens du er på et fly kan du forvente å høre en masse ukjente lyder. Hver maskin lager noe støy og det er helt normalt. Dermed når du hører en merkelig lyd skal du forvente at alt er helt som normalt, med mindre noen i kabinpersonalet forteller deg noe annet.

5. Snakk med piloten før ombordstigning:

Hvis det er mulig, så prøv å snakke med piloten før ombordstigning og informer ham eller henne om din situasjon med flyskrekk. Piloter er generelt veldig vennlige og forståelsesfulle rundt dette temaet, og kan i noen tilfeller tilbringe flere minutter med deg og forklare årsaken bak eventuelle lyder, humper og turbulens. Selv om du vet årsakene, er det alltid betryggende å høre fra piloten selv.

6. Finn måter å gjøre turen kortere:

Hvis du bare sitter og bekymrer deg vil hvert minutt kunne føles som en time. Mange finner roen i å se en film eller lese en bok. Det kan fort avlede tankene dine og gjøre at du føler deg bedre.

Selvfølgelig er dette bare et lite knippe tips, og ikke en steg for steg plan som du kan bruke til å kvitte deg med angst for å fly. Hvis det er det du er ute etter, en steg og steg plan slik at du en gang for alle blir kvitt flyskrekk, så finnes det nettopp noe sånt på markedet.

Bare meld deg på nyhetsbrevet til Panikkangst.org, så sender jeg deg informasjon som kan gjøre deg i stand til å ta en beslutning…

…der du bestemmer deg for å bli i stand til å fly uten bekymringer, hvor enn i verden du ønsker å dra.

Publisert på
Legg igjen en kommentar