Får du panikkanfall før du skal holde en tale?

Enten du skal lese høyt i klassen eller presentere et forslag til en klient, kan selve tanken på å måtte prate høyt og levere et budskap være nok til at du føler deg engstelig.

holde tale

De aller fleste har det sånn. Men for dem som lider av panikkangst kan dette trigge et anfall. Hvis det gjelder deg, så er det noen teknikker du kan bruke som hjelper deg med å håndtere denne fryktede oppgaven, slik at du kan snakke foran en forsamling med glans.

  • Tenk positivt: Hvis du tenker at noe vil bli fryktelig, så er sjansene store for at det faktisk blir det. Innta en positiv holdning i stedet. Rett opp skuldrene, vær rak i ryggen og løft opp hodet. Det å innta en fysisk positiv holding smitter over på din emosjonelle holdning!
  • Ta dype åndedrag: Prøv å fokusere på pusten din, slik at du unngår altfor korte åndedrag. Ta i stedet dype pust, med gode drag helt ned i magen, slik at kroppen livner til helt ned på cellenivå.
  • Øvelse gjør mester, uten unntak: Jo mer du kan om det du skal prate om i presentasjonen, jo bedre blir du. Lær deg «manuset» og øv helt til du kan det utenat.
  • Kontroller tankene: Når du kikker utover «folkemengden», hva tenker du? Unngå negative tanker, innta den gode fysiske holdningen, det kan nemlig fungere som en brannmur slik at paranoide tanker ikke slipper inn.
  • Avslappende medisin: Medisinering er ingen skam. Det har sin rolle i ekstreme tilfeller av angst. Hør på legen din, det er ikke sikkert du trenger å ta dem hver dag, bare når anledningen krever det.

Det å få et panikkanfall når du snakker i forsamlinger kan være ødeleggende, men hvis du følger noen enkle teknikker vil du kunne føle deg mer avslappet. Ta med deg disse fem rådene, så kan du kanskje bekymre deg mindre, og heller begynne å se frem til neste gang du skal presentere noe. Utover disse rådene, finnes det også «nedtellingsteknikken» og «forankringsteknikken» som ligger på medlemsiden vår. Disse 2 teknikkene kan garantert hjelpe deg å unngå panikkanfall når du skal snakke i forsamlinger.

Publisert på