Problemene rundt behandling av angstlidelser…

Til tross for den økende tilgjengeligheten på ulike typer behandling av angstlidelser, så lider fortsatt mange i stillhet…

Det kan være vanskelig å overbevise en angstlidende om å gjennomgå behandling. Noen er redde for å prate med fastlegen sin om situasjonen, kanskje i frykt for at det å prate høyt om angsten på en måte gjør det «offentlig», og at de skal misforstås og fremstå som utilregnelige.

Noen har ikke lenger tro på hva konvensjonell behandling kan gjøre for dem, og søker komplementære eller alternative behandlinger og finner gjennom mye prøving og feiling hva som fungerer best for dem.

Stoler ikke lenger på farmasøytisk industri

Komedien med tittelen «Love and Other Drugs» antyder at mange ikke lenger stoler på farmasøytiske selskaper. Filmen belyste også det uklare forholdet mellom leger og legemiddelfirmaer. Dette er selvfølgelig en film, og farmasøytisk medisin har selvfølgelig en viktig rolle i samfunnet, men burde vi kanskje være mer skeptiske og spørre oss selv om det faktisk finnes et underliggende problem slik filmen beskriver det?

Har farmasøytiske selskaper for stor innflytelse på legenes valg når det foreskrives medikamenter?

Bivirkninger som vanligvis oppleves ved bruk av reseptbelagte medisiner

Det er unektelig et faktum at farmasøytiske behandlinger, slik som «selektive serotoninreopptakshemmere» (SSRI), kan både fremkalle plager og ha uønsket effekt. Selv om noen eksperter hevder at disse medikamentene er langt mer effektive enn ikke-konvensjonelle behandlinger, kan de ikke nekte det faktum at medisiner også kan ha mange bivirkninger som kan føre til andre problemer, slik som for eksempel et hemmet sexliv.

Akkurat det i seg selv er god nok grunn til at mange ønsker alternativ behandling for angsten sin. At folk blir mer og mer klar over de mulige komplikasjonene som kan komme av reseptbelagte medisiner, fører ofte til at mange vurderer mer alternative metoder for å takle sine angst-relaterte problemer. Når det gjelder et tema som er så viktig som det «mental helse» er, så er det på sin plass med grundige undersøkelser for å finne ut av hva som er best for seg selv, ikke sant?

Det er viktig å være klar over at naturlige behandlinger ikke nødvendigvis betyr det samme som «trygg behandling». For eksempel, kan kinesisk «urte-medisin» være veldig potent, og fremkalle bivirkninger du ikke ønsker ved feil bruk. Når du velger å bruke naturlige behandlinger for å bli kvitt en angstlidelse, så er det best å gjøre det med hjelp av en kvalifisert coach eller ekspert på alternativ medisin.

Når alt dette er sagt, så må jeg også si at det finnes teknikker og metoder som garantert hjelper deg med angsten, helt UTEN bivirkninger. Du får dem som medlem her på Panikkangst.org og jeg er sikker på at du vil se at dette er en veldig rimelig inngangsport til et liv uten angst. Lykke til!

Publisert på