Beskjeden jente (10) våget seg utenfor komfortsonen og sang for fullsatt kinosal…

Det er ikke lett å trå utenfor sin egen komfortsone, spesielt ikke for oss som ved første øyekast kan beskrives som introverte personer…

utenfor komfortsonen

Noen ganger dukker det opp øyeblikk i livet som gir deg et bykst fremover, et kvantesprang i personlig utvikling, som fremmer følelser av ekstrem og uovervinnelig mestring. Denne helgen dukket et sånt øyeblikk opp i min 10 år gamle datters liv (til venstre i bildet). Hun er langt ifra det man kan kalle utadvent. Hun har absolutt ikke spisse albuer.

Jeg kjenner meg godt igjen i henne på mange måter, og det gjør kanskje du også? Hun er liksom den typen som stiller seg bakerst i køen, og slipper folk inn foran henne, uten at det er noen grunn til det.

Ung Kultur Møtes (UKM) gir ungdommen super mestringsfølelse…

Denne helgen tok hun likevel mot til seg og deltok i Ung Kultur Møtes (UKM), det som tidligere ble kalt Ungdommens Kulturmønstring. For bare noen få uker siden meldte hun seg opp sammen med en venninne, og etter litt øving sammen sjarmerte de publikum til å klappe i takt:

Husk at dette er en jente som har hatt et anstrengt forhold til det å være i senteret av oppmerksomhet. Jeg er sikker på at den terskelen hun har tråkket over ved å stå på denne scenen, vil være med på å endre dette. Som hennes far har jeg knapt høre henne synge før, og plutselig hører jeg henne klart og tydelig i en stor sal med fullt publikum.

Det er ikke dekkende å bare si at jeg er «stolt». Dette er så mye mer. Fra setet mitt i salen opplever jeg at et viktig mestringsøyeblikk oppstår i min datters liv.

Følelsen som styrker deg gjennom hele livet

Dette er et minne hun bærer med seg videre i livet, som hun kan ta frem og føle på når hun trenger det. Et minne som beviser at hun kan klare alt annet som livet byr på av ting som er skummelt og utfordrende.

I NLP prater vi mye om forankring, og dette er et anker som kan fylle henne med styrke i de øyeblikkene som livet hennes er på sitt mest krevende. Som far er det ren glede å se sin datter ta en slik utfordring på strak arm.

Vi har alle sånne minner. Store eller små opplevelser av mestring, som setter oss i stand til å klare større og større ting i livet. Hva er ditt minne?

Publisert på